De Kra­kende Noten­pret

oefenruimte voor bands
BinnenpretEerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam
speakerdeur De Notenpret oefenruimte wordt beheerd door het kollektief van muzikanten die er repeteren. Alle muzikanten die er repeteren en experimenteren zijn samen verantwoordelijk voor de ruimte. De ruimte is in principe toegankelijk voor iedereen die muziek wil maken en het idee van zelfwerkzaamheid begrijpt, maar er is wel een wachtlijst. Iedereen heeft een vast dagdeel in de week en toont een betrokkenheid bij het onderhoud en bestaan van de ruimte. Mede daarom kunnen we de prijs ook laag houden. Een deel van de opbrengst van de huur wordt regelmatig gedoneerd aan actiegroepen of andere ruimtes in de stad die bijdragen aan een solidaire en vrije samenleving.

Dat je voor weinig geld zo lang kunt oefenen is voor ons als muzikanten geen overbodige luxe. Er zijn al genoeg commerciële oefenruimtes in de stad waar je ongeveer acht keer zo veel betaalt. Dat is natuurlijk dodelijk voor alle creativiteit. Het is hier de bedoeling een ruimte te creëren voor niet-commerciële muziek, die zich vrij gedraagt van alle marktwerking en waarvan de inhoud daardoor ook niet bepaald wordt. Het is de bedoeling om in vrijheid en verantwoordelijkheid tot zelfbepaling te komen en wat helpt daar beter bij dan zonder een opgejaagd gevoel de tijd en ruimte te hebben om lekker te spelen? Er is een drumstel, een basversterker, twee gitaarversterkers, een zanginstallatie met drie microfoons, twee conga's, een keyboard.

Muzikanten die bij de Krakende Notenpret oefenen zijn o.a: Sekt, Toto Boroto, Lange Niezel, Reverie, Black Wednesdays, Urban Grey, Délage. Rosie Carlton Willis, Stiff.

Notenpret, mei 2020